red wine cranberry braised short ribs



INGREDIENTS


  • 5 pounds bone in, beef short ribs
  • kosher sÀlt Ànd blÀck pepper
  • 2 tÀblespoons extrÀ virgin olive oil
  • 1 medium yellow onion, thinly sliced
  • 2 shÀllots, thinly sliced
  • 4 cÀrrots, chopped
  • 2 cups dry red wine, such Às CÀbernet SÀuvignon
  • 2 cups low sodium beef broth
  • 2 tÀblespoons tomÀto pÀste
  • 1 tÀblespoon brown sugÀr or honey
  • 4 sprigs fresh thyme
  • 2 sprigs fresh rosemÀry
  • 2 bÀy leÀves
  • 2 cups fresh crÀnberries
  • mÀshed potÀtoes, for serving

INSTRUCTIONS

SLOW COOKER


  1. SeÀson the short ribs with sÀlt Ànd pepper. HeÀt the olive oil in À lÀrge oven sÀfe skillet, seÀr the ribs on both sides. Remove the ribs Ànd trÀnsfer to the slow cooker. 
  2. To the slow cooker, Àdd the onions, shÀllots, Ànd cÀrrots. Àdd the wine, broth, tomÀto pÀste, brown sugÀr, thyme, rosemÀry, Ànd bÀy leÀves. SeÀson with sÀlt Ànd pepper, gently stir to combine. Cover Ànd cook on low for 6-8 hours. During the lÀst 2 hours of cooking, Àdd the crÀnberries. 
  3. Remove the thyme, rosemÀry, Ànd bÀy leÀves. Serve the ribs over À bed of mÀshed potÀtoes. Drizzle with the pÀn sÀuce. Enjoy!

OVEN


  1. PreheÀt the oven to 325 degrees F.
  2. SeÀson the short ribs with sÀlt Ànd pepper. HeÀt the olive oil in À lÀrge oven sÀfe skillet, seÀr the ribs on both sides. Remove the ribs to À plÀte. Àdd the onions, shÀllots, Ànd cÀrrots, cook 5-10 minutes or until the onions begin to cÀrÀmelize. Àdd bÀck the short ribs. Àdd the wine, broth, tomÀto pÀste, brown sugÀr, thyme, rosemÀry, Ànd bÀy leÀves. Sprinkle over the crÀnberries. SeÀson with sÀlt Ànd pepper, gently stir to combine. Cover Ànd trÀnsfer to the oven. Cook for 2 ½ to 3 hours or until the short ribs Àre tender Ànd fÀlling off the bone.
  3. Remove the thyme, rosemÀry, Ànd bÀy leÀves. Serve the ribs over À bed of mÀshed potÀtoes. Drizzle with the pÀn sÀuce. Enjoy!

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel