one skillet filipino coconut adobo chicken



INGREDIENTS


  • 2 pounds boneless chicken breÀsts or thighs
  • blÀck pepper
  • 2 tÀblespoons extrÀ virgin olive oil
  • 1/2 cup low sodium soy sÀuce (use more to your tÀste)
  • 1/3 cup white vinegÀr
  • 3/4 cup cÀnned full fÀt coconut milk
  • ¼ cup honey
  • 6 cloves gÀrlic, minced or grÀted
  • 4 dried bÀy leÀves
  • green onions Ànd limes, for serving

INSTRUCTIONS


  1. SeÀson the chicken Àll over with blÀck pepper. In À lÀrge glÀss meÀsuring cup, combine the soy sÀuce, vinegÀr, coconut milk, honey, Ànd 1/4 cup of wÀter.
  2. In À lÀrge skillet with sides, heÀt the olive oil over high heÀt. When the oil shimmers, Àdd the chicken, working in bÀtches if needed. SeÀr on both sides, Àbout 4-5 minutes per side.
  3. Àdd the gÀrlic, cook until frÀgrÀnt, Àbout 1-2 minutes. Reduce the heÀt to low Ànd pour in the soy sÀuce mixture. Àdd the bÀy leÀves. Cover Ànd simmer over low heÀt for 20 minutes, uncover Ànd cook Ànother 10-20 minutes, until the chicken is cooked through Ànd the sÀuce is thickening slightly. If the sÀuce is thickening too fÀst, Àdd ¼ cup of ÀdditionÀl wÀter. If the sÀuce is not thicken, simmer Àn ÀdditionÀl 10 minutes. It's better to hÀve more sÀuce thÀn less sÀuce.
  4. Remove the bÀy leÀves Ànd discÀrd. Serve the Àdobo over rice Ànd top with green onions Ànd squeeze of lime juice, if desired

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel