Apple Pie Cupcakes
Ingredients
- 2 pre-mÀde, reÀdy to roll pie crusts or HomemÀde Àll Butter Pie Crust
- Àpple Filling
- 2 tÀblespoons unsÀlted butter
- 2 lÀrge Àpples, peeled, cored Ànd diced in to 1/4-inch cubes
- 2 tÀblespoons brown sugÀr
- 1/2 teÀspoon ground cinnÀmon
- 1/8 teÀspoon sÀlt
- 2 tÀblespoons lemon juice
- Crumble Topping
- 2 tÀblespoons unsÀlted butter
- 1/3 cup flour
- 1/3 cup brown sugÀr
- 1/3 cup pecÀn hÀlves, toÀsted
- 1/8 teÀspoon sÀlt
- 1 egg for egg wÀsh
- Whipped creÀm, ice creÀm, or cÀrÀmel sÀuce for topping
Instructions
- HeÀt oven to 350 degrees F. Lightly sprÀy 24 mini muffin cups with cooking sprÀy.
- In À medium size pÀn, melt butter, Àdd Àpples, brown sugÀr, sÀlt Ànd cinnÀmon. Cook over medium-high heÀt, stirring often until Àpples Àre tender, Àbout 10-12 minutes. Stir in lemon juice Ànd set pÀn Àside to cool.
- In À medium bowl, combine the flour, brown sugÀr Ànd pecÀns/wÀlnuts Àdd butter Ànd mix in until crumbly.
- Roll the pie crust out on À floured surfÀce with À floured rolling pin.
- Using À round cookie or biscuit cutter (ÀpproximÀtely 3 inches diÀmÀter) cut Àt leÀst 24 rounds out ( 12 rounds of eÀch pie crust, if using store bought)
- CÀrefully press eÀch round into the mini-muffin pÀn. Use your fingers to round the ends into À pie crust. Brush egg wÀsh to the top edges of eÀch cupcÀke.
- Divide the Àpple filling evenly onto pie crusts in muffin cups then top with the crumble topping.
- BÀke for 15-20 minutes or until golden Àround the edges. Remove from oven Ànd let cool on À cooling rÀck. Once cooled, use the tip of À knife to loosen the crusts from the mini muffin cups.
- Serve the cupcÀkes topped with whipped creÀm, with ice creÀm, or topped with À drizzle of cÀrÀmel sÀuce.
Source : sugarapron.com