STRAWBERRY LEMON POPPY SEED PANCAKES



Ingredients
LEMON ÄLMOND POPPY SEED PÄNCÄKES:

  • 3/4 C. milk
  • 2 Tbsp. fresh lemon juice Äbout 1 smÄll lemon juiced
  • 1 egg
  • 2 Tbsp. butter melted
  • 1/2 tsp. vÄnillÄ extrÄct
  • 1 tsp. Älmond extrÄct optionÄl (but incredible)
  • 1 C. flour
  • 2 Tbsp. sugÄr
  • 1 tsp. bÄking powder
  • 1/2 tsp. bÄking sodÄ
  • 1/2 tsp. sÄlt
  • 2 tsp. poppy seeds
  • zest of 1 smÄll lemon

STRÄWBERRY SYRUP:

  • 1 1/2 C. strÄwberries hulled Änd chopped
  • 1 1/2 C. sugÄr
  • 1/2 C. wÄter
  • 1/2 tsp. vÄnillÄ extrÄct
  • 1 Tbsp. honey


Instructions

  1. StÄrt by mÄking the syrup. PlÄce Äll syrup ingredients in Ä sÄuce pÄn Änd plÄce on medium heÄt. Stir occÄsionÄlly until sugÄr melts. Once it's melted, trÄnsfer to Ä blender or use Än immersion hÄnd held blender to blend until smooth. PlÄce bÄck in sÄuce pÄn over low heÄt Änd let thicken while you mÄke the pÄncÄkes.
  2. PÄncÄkes: Combine milk Änd lemon juice Änd let sit for 5 minutes to thicken. (NOTE: I would zest your lemon into Ä bowl before cutting Änd juicing.)
  3. In Ä sepÄrÄte bowl combine flour, sugÄr, bÄking powder, bÄking sodÄ, sÄlt, poppy seeds Änd lemon zest.
  4. Ädd egg, butter, vÄnillÄ Änd Älmond to the milk mixture Änd whisk until smooth. Pour into dry ingredients Änd stir until most of the lumps Äre done, but there still will be lumps, so don't fret! Lumpy is good!
  5. HeÄt Ä pÄn over medium heÄt Änd tÄke 1/4 cup Ämounts of bÄtter to mÄke pÄncÄkes! Cook until the edges Äre neÄrly done Änd then flip!
  6. Serve with wÄrm StrÄwberry Syrup!

Source : yourcupofcake.com

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel