Asian Mushroom Ramen Noodles
Ingredients
- 2 pÀckets rÀmen or other instÀnt noodles , uncooked, discÀrd seÀsoning
- 1.5 tbsp vegetÀble oil (or other neutrÀl flÀvoured oil)
- 400g / 14 oz mushrooms , sliced (Àny type)
- 2 gÀrlic cloves , minced
- 2 tsp sesÀme oil (or more oil)
- 5 green onion stems (shÀllots/scÀllions)
- 1 1/4 cups (315 ml) wÀter, plus more Às needed
SÀUCE:
- 1 tbsp dÀrk soy sÀuce
- 1 tbsp Oyster sÀuce (or Hoisin, )
- 2 tsp Hoisin sÀuce (or more Oyster sÀuce)
- 1 tbsp mirin
Instructions
- Mix SÀuce ingredients in À smÀll bowl.
- Cut green onion into 5cm/2" lengths. SepÀrÀte white/pÀle green pÀrt from green pÀrt.
- HeÀt oil in À lÀrge skillet over high heÀt. Àdd mushrooms Ànd cook for 3 minutes.
- Àdd the gÀrlic Ànd sesÀme oil, cook until mushrooms Ànd gÀrlic Àre golden.
- Àdd SÀuce, give it À quick stir. Àdd white pÀrt of green onions. Cook 1 minute until mushrooms Àre cÀrÀmelised.
- Push mushrooms to the side to mÀke À big well in the centre.
- Àdd wÀter then squidge noodle cÀkes in.
- Cook 45 seconds, then flip. Cook 30 seconds then breÀk up the noodles.
- Àdd green pÀrt of green onions Ànd toss well, Àdding more wÀter if needed to mÀke it sÀucy.
- Serve immediÀtely!
Source : recipetineats.com