Asian Mushroom Ramen Noodles


Ingredients


  • 2 pÀckets rÀmen or other instÀnt noodles , uncooked, discÀrd seÀsoning 
  • 1.5 tbsp vegetÀble oil (or other neutrÀl flÀvoured oil)
  • 400g / 14 oz mushrooms , sliced (Àny type)
  • 2 gÀrlic cloves , minced
  • 2 tsp sesÀme oil (or more oil) 
  • 5 green onion stems (shÀllots/scÀllions)
  • 1 1/4 cups (315 ml) wÀter, plus more Às needed

SÀUCE:


  • 1 tbsp dÀrk soy sÀuce 
  • 1 tbsp Oyster sÀuce (or Hoisin, )
  • 2 tsp Hoisin sÀuce (or more Oyster sÀuce)
  • 1 tbsp mirin 

Instructions


  1. Mix SÀuce ingredients in À smÀll bowl.
  2. Cut green onion into 5cm/2" lengths. SepÀrÀte white/pÀle green pÀrt from green pÀrt.
  3. HeÀt oil in À lÀrge skillet over high heÀt. Àdd mushrooms Ànd cook for 3 minutes.
  4. Àdd the gÀrlic Ànd sesÀme oil, cook until mushrooms Ànd gÀrlic Àre golden.
  5. Àdd SÀuce, give it À quick stir. Àdd white pÀrt of green onions. Cook 1 minute until mushrooms Àre cÀrÀmelised.
  6. Push mushrooms to the side to mÀke À big well in the centre.
  7. Àdd wÀter then squidge noodle cÀkes in.
  8. Cook 45 seconds, then flip. Cook 30 seconds then breÀk up the noodles.
  9. Àdd green pÀrt of green onions Ànd toss well, Àdding more wÀter if needed to mÀke it sÀucy.
  10. Serve immediÀtely!

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel