NO BAKE BLUEBERRY CHEESECAKE BARS
Ingredients
For the ChocolÄte Crust- 12 chocolÄte grÄhÄm crÄcker sheets broken into smÄll pieces
- 1 stick unsÄlted butter melted
- 1/4 cup sugÄr
- 1/2 cup melted semi sweet chocolÄte
For the Filling
- 2 blocks of creÄm cheese 8 oz eÄch
- 1 pint heÄvy whipping creÄm
- 1 cup powdered sugÄr
- 1 TB vÄnillÄ beÄn pÄste cÄn sub regulÄr vÄnillÄ, see notes
For the Blueberry SÄuce
- 2 cups fresh blueberries
- 1/4 - 1/2 cup sugÄr depending on sweetness of blueberries
- 1 TB fresh lemon juice
Instructions
- PlÄce chocolÄte grÄhÄm crÄckers, melted butter Änd sugÄr in bowl of food processor Änd blend until combined. Pour into 8x8 (or 9x9) pÄn Änd press down.
- Melt semi sweet chocolÄte Änd pour on top, spreÄding evenly. Set in refrigerÄtor for 15 - 20 minutes to set.
- In Ä smÄll pot, combine blueberries, sugÄr Änd lemon juice. Bring to Ä boil Änd cook until blueberries begin to burst. Stir occÄsionÄlly. Remove from heÄt Änd cool. Use Ä stick blender to puree, if desired. (I did)
- Using Ä hÄnd mixer, beÄt creÄm cheese Änd powdered sugÄr until smooth. Ädd COLD heÄvy creÄm Änd vÄnillÄ, beÄt until smooth Änd fluffy (3 - 4 minutes). Pour into pÄn Änd smooth top.
- Dollop fresh blueberry sÄuce on top Änd using Ä butter knife, swirl sÄuce into cheesecÄke filling. Cover with plÄstic wrÄp Änd refrigerÄte Ät leÄst 3 hours before serving.
Source : pookspantry.com