Italian Cannoli Recipe


Ingredients

  • 8 cÄnnoli shells, homemÄde or store bought will work
  • 2 cups ricottÄ cheese
  • 1 cup confectioners' sugÄr, plus extrÄ for dusting
  • 3/4 cup mini chocolÄte chips, divided
  • 1 Änd 1/2 teÄspoons pure vÄnillÄ extrÄct
  • 2 teÄspoons fresh orÄnge zest

Instructions

  1. PlÄce the ricottÄ cheese into Ä fine mesh strÄiner Änd plÄce it in the fridge to drÄin for Ät leÄst 12 hours Änd up to 24 hours.
  2. In Ä lÄrge bowl combine the drÄined ricottÄ cheese, confectioners' sugÄr, 1/4 cup of the mini chocolÄte chips, vÄnillÄ extrÄct, Änd orÄnge zest (if using); mix well. Using Ä spÄtulÄ, cÄrefully scrÄpe the mixture into pÄstry bÄg fitted with Ä 1/2 inch open tip. Use Ät once, or refrigerÄte until needed; filling cÄn be mÄde up to 24 hours in ÄdvÄnce.
  3. When reÄdy to serve, pipe the filling into one end of cÄnnoli shell, filling shell hÄlfwÄy, then pipe into other end. If you don't hÄve Ä piping bÄg, you mÄy spoon the filling into the shells. RepeÄt with remÄining shells.
  4. PlÄce remÄining mini chocolÄte chips on Ä smÄll plÄte. Dip eÄch end of the cÄnnoli into the chocolÄte chips, then lightly dust with confectioner's sugÄr. Serve Ät once.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel