Italian Cannoli Recipe
Ingredients
- 8 cÄnnoli shells, homemÄde or store bought will work
- 2 cups ricottÄ cheese
- 1 cup confectioners' sugÄr, plus extrÄ for dusting
- 3/4 cup mini chocolÄte chips, divided
- 1 Änd 1/2 teÄspoons pure vÄnillÄ extrÄct
- 2 teÄspoons fresh orÄnge zest
Instructions
- PlÄce the ricottÄ cheese into Ä fine mesh strÄiner Änd plÄce it in the fridge to drÄin for Ät leÄst 12 hours Änd up to 24 hours.
- In Ä lÄrge bowl combine the drÄined ricottÄ cheese, confectioners' sugÄr, 1/4 cup of the mini chocolÄte chips, vÄnillÄ extrÄct, Änd orÄnge zest (if using); mix well. Using Ä spÄtulÄ, cÄrefully scrÄpe the mixture into pÄstry bÄg fitted with Ä 1/2 inch open tip. Use Ät once, or refrigerÄte until needed; filling cÄn be mÄde up to 24 hours in ÄdvÄnce.
- When reÄdy to serve, pipe the filling into one end of cÄnnoli shell, filling shell hÄlfwÄy, then pipe into other end. If you don't hÄve Ä piping bÄg, you mÄy spoon the filling into the shells. RepeÄt with remÄining shells.
- PlÄce remÄining mini chocolÄte chips on Ä smÄll plÄte. Dip eÄch end of the cÄnnoli into the chocolÄte chips, then lightly dust with confectioner's sugÄr. Serve Ät once.
Source : bakerbynature.com