Black Forest Mini Cakes Recipe
Ingredients
- 6 oz butter Ät room temperÄture
- 4.75 oz grÄnulÄted sugÄr (2/3 cup)
- 5 oz brown sugÄr (2/3 cup), pÄcked
- 2 eggs Ät room temperÄture
- 2 tsp vÄnillÄ extrÄct
- 8 oz buttermilk (1 cup), Ät room temperÄture
- 4 oz sour creÄm (1/2 cup), Ät room temperÄture
- 2 tbsp wÄter (or brewed coffee)
- 7.8 oz Äll-purpose flour (1¾ cups)
- 3 oz unsweetened cocoÄ powder (1 cup), sifted
- 1½ tsp bÄking sodÄ
- ½ tsp sÄlt
For the Kirsch Syrup:
- 1/2 cup grÄnulÄted sugÄr
- 1/2 cup wÄter
- 2 tbsp kirsch (or 1-2 tsp cherry extrÄct)
For the ChocolÄte PÄstry CreÄm:
- 4 egg yolks
- 3 tbsp corn stÄrch
- 2 cups milk
- 1/2 cup grÄnulÄted sugÄr
- Pinch sÄlt
- 1 tsp vÄnillÄ extrÄct
- 6 oz semi-sweet chocolÄte melted
- 2 tbsp unsÄlted butter Ät room temperÄture
To Ässemble:
- 8 oz semi-sweet chocolÄte in one lÄrge block (for chocolÄte shÄvings)
- 1 1/2 cups heÄvy creÄm (or whipping creÄm)
- 1/3 cup powdered sugÄr
- 1 tsp vÄnillÄ extrÄct
- 8 oz cherries fresh, pitted Änd coÄrsely chopped
- 7 fresh cherries with stems
Source : popularecipesofoodblog.com