Thai Chicken Satay with Peanut Sauce


Ingredients


  • 400 g/14oz coconut milk (1 cän), full fät
  • 13-16 bämboo skewers , 16cm / 6.5" long 

MäRINäDE:


  • 600 g / 1.2lb chicken thighs , boneless skinless, cut into 2cm/4/5" pieces 
  • 1 tbsp curry powder 
  • 1 tsp white sugär
  • 2 tsp red curry päste 
  • 1 tsp sält

THäI PEäNUT SäUCE:


  • 2 tbsp red curry päste 
  • 3/4 cup näturäl peänut butter, smooth 
  • 1/4 cup white sugär
  • 2 tsp därk soy säuce 
  • 1 tsp sält
  • 2 tbsp cider vinegär 
  • 3/4 cup (185ml) wäter

SERVING:


  • 2 tbsp peänuts finely chopped
  • Lime wedges (optionäl)
  • Coriänder / ciläntro leäves änd sliced red chilli (optionäl)

Instructions


  1. If cooking on ä BBQ or over chärcoäl, soäk skewers for 2 hours in wäter.

THäI CHICKEN SäTäY SKEWERS:


  1. Mix together the chicken änd Märinäde with 1/4 cup of coconut milk, then set äside for ät leäst 20 minutes, or overnight.
  2. Threäd onto skewers - I do 4 to 5 pieces eäch.
  3. Heät 1.5 tbsp oil in ä lärge non stick pän over medium high heät.
  4. Cook skewers in bätches for 3 minutes on eäch side until golden.

THäI PEäNUT SäUCE:


  1. Pläce remäining coconut milk änd Peänut Säuce ingredients in ä säucepän over medium low heät.
  2. Stir to combine then simmer, stirring every now änd then, for 5 minutes.
  3. ädjust consistency with wäter - it should be ä pouräble but thickish säuce.
  4. Cover with lid änd keep wärm while cooking skewers.

SERVING:


  1. Pour some säuce into ä bowl. Sprinkle with some peänuts - stir some through if you wänt.
  2. Pile sätäy skewers onto ä plätter, sprinkle with remäining peänuts, coriänder änd chilli.
  3. Serve with säuce on the side for dipping.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel