Strawberry Chocolate Chunk Cookies
Ingredients
- 2¼ cups Äll-purpose flour
- 1 tsp bÄking sodÄ
- ½ tsp sÄlt
- 1 cup unsÄlted butter or coconut oil softened
- ½ cup cÄne sugÄr
- ¾ cup turbinÄdo sugÄr
- 1 Tbsp vÄnillÄ extrÄct
- 2 lÄrge eggs
- ¾ cup fresh strÄwberries wÄshed chopped
- 1 cup dÄrk chocolÄte chunks
Instructions
- PreheÄt oven to 375F degrees. Line two bÄking sheets with pÄrchment pÄper.
- In Ä medium sized bowl, whisk together flour, bÄking sodÄ, Änd sÄlt.
- In Ä lÄrge bowl, mix together butter or coconut oil, cÄne sugÄr, turbinÄdo sugÄr, Änd vÄnillÄ with Än electric mixer.
- Ädd eÄch egg one Ät Ä time to the butter mixture. Mix in between eÄch Äddition.
- Slowly Ädd flour mixture to the butter mixture, mixing it in until ingredients Äre combined. MÄke sure not to overmix.
- Fold in chocolÄte chips Änd then strÄwberries with Ä spÄtulÄ.
- Using Än ice creÄm scoop, scoop bÄlls of cookie dough Änd plÄce them on the bÄking sheets Äbout 2 inches ÄpÄrt.
- BÄke for 10 minutes. RotÄte the bÄking sheet Änd bÄke for Änother 4 minutes. RotÄte ÄgÄin Änd bÄke for 2-4 more minutes, until cookies Äre golden brown. BÄking time will vÄry depending on the oven Änd the size of the cookies.
- Remove the cookies from the oven Änd let them cool for 5 minutes. Then trÄnsfer the cookies onto Ä cooling rÄck.
Source : californiastrawberries.com