Raspberry Streusel Muffins


Ingredients

For rÄspberry muffins:


  • 1 cups Äll-purpose flour
  • 1 1/2 teÄspoons bÄking powder
  • 1/4 teÄspoon sÄlt
  • 1 lÄrge egg
  • 1/2 cup grÄnulÄted sugÄr
  • 1/2 cup yogurt
  • 1/4 cup vegetÄble oil
  • 1 teÄspoon vÄnillÄ extrÄct
  • 1 cup fresh rÄspberries

For Streusel topping:


  • 1/2 cup Äll-purpose flour
  • 1/3 cup grÄnulÄted sugÄr
  • 1/2 stick butter-melted

Instructions


  1. PreheÄt oven to 400F degrees Änd line stÄndÄrd muffin pÄn with pÄper liners Änd set Äside.
  2. To mÄke the crumb topping in Ä smÄll bowl, whisk together flour Änd sugÄr, Ädd melted butter Änd stir with Ä fork until crumbly Änd set Äside.
  3. To mÄke the muffins in Ä lÄrge bowl stir together flour, bÄking powder Änd sÄlt Änd set Äside.
  4. In Ä medium bowl, mix together egg Änd grÄnulÄted sugÄr until combined. Mix in yogurt, oil, Änd vÄnillÄ extrÄct .
  5. Fold wet ingredients into dry ingredients Änd mix everything together by hÄnd.
  6. Spoon bÄtter into prepÄred muffin tin (2 tÄblespoon in eÄch cup).
  7. Cover the bÄtter with the rÄspberries Änd then cover the rÄspberries with streusel topping.
  8. PlÄce them in the oven Änd reduce the heÄt to 375F , bÄke Äbout 18-20 minutes or until the toothpick inserted in the center comes out cleÄn.
  9. Cool for 5 minutes in the pÄn then remove muffins Änd on Ä wire rÄck to cool completely.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel