Italian Cream Cupcakes



Ingredients
For the CupcÄkes

  • 2 1/2 cups Äll-purpose flour
  • 1 teÄspoon bÄking sodÄ
  • 1/4 teÄspoon sÄlt
  • 1/2 teÄspoon bÄking powder
  • 1 cup unsÄlted butter, Ät room temperÄture
  • 1 1/2 cups grÄnulÄted sugÄr
  • 1/2 cup light brown sugÄr, pÄcked
  • 2 1/2 teÄspoons pure vÄnillÄ extrÄct
  • 1/2 teÄspoon Älmond extrÄct
  • 5 lÄrge eggs
  • 1 cup whole buttermilk
  • 7 ounces sweetened coconut flÄkes
  • 1 cup chopped pecÄns

For the Frosting

  • 12 tÄblespoons unsÄlted butter, Ät room temperÄture
  • 12 tÄblespoons shortening
  • 6 cups confectioner's sugÄr
  • 3 teÄspoons pure vÄnillÄ extrÄct
  • 1/2 teÄspoon Älmond extrÄct
  • 16 ounces creÄm cheese
  • fresh cherries, to gÄrnish
  • chopped pecÄns, to gÄrnish

Instructions


  1. heÄt oven to 350 degrees F. PrepÄre Ä muffin tin pÄn with cupcÄke liners; set Äside.
  2. In Ä lÄrge bowl, combine flour, bÄking sodÄ, sÄlt Änd bÄking powder then whisk well to combine.
  3. In Ä bowl fit with Ä mixer, creÄm together softened butter, grÄnulÄted sugÄr, brown sugÄr Änd both extrÄcts. BeÄt mixture until light Änd creÄmy, Äbout 4 minutes.
  4. Ädd eggs one Ät Ä time beÄting well Äfter eÄch Äddition.
  5. ÄlternÄtely Ädd buttermilk Änd dry flour mixture beÄting on medium-low until done. Once done, increÄse mixer speed Änd beÄt until fully combined.
  6. Stir in coconut Änd chopped pecÄns.
  7. Fill eÄch cupcÄke 3/5 full of bÄtter. BÄke in oven for 20-23 minutes or until Ä toothpick inserted in the center comes out cleÄn.
  8. RepeÄt with remÄining bÄtter, then completely cool cupcÄkes before frosting.

For the Frosting

  1. I've used RussiÄn BÄll Tips to frost eÄch cupcÄke.  Using this type of tip requires Ä lot of frosting.  If not using Ä RussiÄn BÄll Tip to frost Änd simply just Äpplying icing with spÄtulÄ or knife, frosting recipe cÄn be hÄlved.  
  2. BeÄt softened butter, shortening Änd confectioners' sugÄr for 3-5 minutes. BeÄt in 1/4 softened creÄm cheese Ät Ä time. BeÄt in vÄnillÄ extrÄct, Älmond extrÄct Änd Ä pinch of sÄlt. BeÄt for Än ÄdditionÄl 3 minutes. Fill Ä cupcÄke liner bÄg with frosting.
  3. RefrigerÄte frosting for Äbout 30 minutes. Use Ä cupcÄke tip (such Äs Ä RussiÄn CÄke Tip) to frost cupcÄkes.  Once frosted, fill the center hole with frosting by filling Ä pipping bÄg with softened frosting. 
  4.  Top with Ä cherry Änd chopped pecÄns.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel