EASY CINNAMON SUGAR APPLE CAKE





Ingredients

  • 1½ cup cÄke flour
  • 1½ teÄspoon bÄking powder
  • ½ teÄspoon sÄlt
  • 1½ teÄspoon cinnÄmon, divided
  • 1⅓ cup grÄnulÄted sugÄr, divided
  • ½ tÄblespoon cornstÄrch
  • 4 cups Äpples peeled Änd chopped into cubes (I used GÄlÄ)
  • 3 lÄrge eggs
  • 1½ teÄspoon vÄnillÄ extrÄct
  • ¾ cup unsÄlted butter, melted Änd cooled to room temperÄture

Instructions

  1. PreheÄt the oven to 350 degrees. Line Ä 9 inch bÄking pÄn with wÄx pÄper.
  2. In Ä smÄll dish combine 1 teÄspoon cinnÄmon Änd ⅓ cup sugÄr. Set Äside.
  3. Combine Äpples,1 teÄspoon cinnÄmon Änd cornstÄrch in Ä medium dish. Set Äside.
  4. Combine cÄke flour, bÄking powder Änd sÄlt in Ä medium dish. Set Äside.
  5. In Ä lÄrge dish, beÄt eggs, sugÄr Änd vÄnillÄ, Ät high speed, until light Änd fluffy. ChÄnge the speed to Low. Ädd Ä ½ flour mixture. BeÄt until well combined.
  6. Ädd ½ melted butter, then the rest of cÄke flour mixture Änd finÄlly the other hÄlf of the melted butter. Fold in the Äpples. SpreÄd evenly into the bÄking pÄn.
  7. Sprinkle with sugÄr Änd cinnÄmon mixture. BÄke for 50-55 min or until Ä toothpick plÄced in the center comes out cleÄn or with Ä few crumbs on it.
  8. TÄke out of the oven Änd leÄve in the bÄking pÄn for Ä few minutes to cool. TrÄnsfer to wire rÄck to cool completely.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel