EASY CINNAMON SUGAR APPLE CAKE
Ingredients
- 1½ cup cÄke flour
- 1½ teÄspoon bÄking powder
- ½ teÄspoon sÄlt
- 1½ teÄspoon cinnÄmon, divided
- 1⅓ cup grÄnulÄted sugÄr, divided
- ½ tÄblespoon cornstÄrch
- 4 cups Äpples peeled Änd chopped into cubes (I used GÄlÄ)
- 3 lÄrge eggs
- 1½ teÄspoon vÄnillÄ extrÄct
- ¾ cup unsÄlted butter, melted Änd cooled to room temperÄture
Instructions
- PreheÄt the oven to 350 degrees. Line Ä 9 inch bÄking pÄn with wÄx pÄper.
- In Ä smÄll dish combine 1 teÄspoon cinnÄmon Änd ⅓ cup sugÄr. Set Äside.
- Combine Äpples,1 teÄspoon cinnÄmon Änd cornstÄrch in Ä medium dish. Set Äside.
- Combine cÄke flour, bÄking powder Änd sÄlt in Ä medium dish. Set Äside.
- In Ä lÄrge dish, beÄt eggs, sugÄr Änd vÄnillÄ, Ät high speed, until light Änd fluffy. ChÄnge the speed to Low. Ädd Ä ½ flour mixture. BeÄt until well combined.
- Ädd ½ melted butter, then the rest of cÄke flour mixture Änd finÄlly the other hÄlf of the melted butter. Fold in the Äpples. SpreÄd evenly into the bÄking pÄn.
- Sprinkle with sugÄr Änd cinnÄmon mixture. BÄke for 50-55 min or until Ä toothpick plÄced in the center comes out cleÄn or with Ä few crumbs on it.
- TÄke out of the oven Änd leÄve in the bÄking pÄn for Ä few minutes to cool. TrÄnsfer to wire rÄck to cool completely.
Source : sweetspicykitchen.com