Black Forest Cupcakes
Ingrëdiënts
Cupcakë- 3 oz bittërswëët chocolatë , finëly choppëd
- 1/3 cup unswëëtënd cocoa powdër (rëgular or Dutch-procëssëd)
- 3/4 cup hot watër
- 3/4 cup brëad flour
- 3/4 cup granulatëd sugar
- 1/2 tsp salt
- 1/2 tsp baking soda
- 1/4 cup + 2 Tbsp canola oil
- 2 largë ëggs
- 2 tsp whitë vinëgar
- 1 1/2 tsp vanilla ëxtract
Filling and Topping
- 1 1/4 cups chërry pië filling , storë bought or homëmadë
- 1 1/2 cups hëavy crëam
- 1/4 cup granulatëd sugar
- Finëly choppëd chocolatë or rëal chocolatë sprinklës , for garnish
Instructions
- Prëhëat ovën to 350 dëgrëës. Placë thë choppëd chocolatë and cocoa powdër in a mëdium bowl, thën pour hot watër ovër chocolatë mixturë and whisk until smooth. Transfër bowl to rëfrigërator and chill 20 minutës, stirring oncë halfway through chilling, until coolëd (or 10 in frëëzër stirring oncë).
- Mëanwhilë, in a mixing bowl, whisk togëthër flour, granulatëd sugar, salt and baking soda. In a sëparatë mixing bowl, whisk togëthër canola oil, ëggs, vinëgar and vanilla. Pour chocolatë mixturë into oil mixturë and stir until wëll combinëd, thën add flour mixturë and whisk until smooth.
- Dividë battër ëvënly among 12 papër linëd muffin cups (about 1/4 cup in ëach). Bakë in prëhëatëd ovën until toothpick insërtëd into cëntër comës out clëan, 17 - 19 minutës. Allow cupcakës to cool in baking tin sëvëral minutës thën transfër to a wirë rack. Cool complëtëly.
- Cut a holë in thë cëntërs of ëach cupcakë (big ënough to fit 1 1/2 Tbsp filling, minë was slightly hëaping out thë top). Add about 1 1/2 - 2 Tbsp chërry pië filling to holës in cupcakës.
- In a mixing bowl, using an ëlëctric hand mixër, whip hëavy crëam on high spëëd until soft pëaks form. Add 1/4 cup granulatëd sugar and whisk until stiff pëaks form. Pipë whippëd crëam ovër cupcakës thën top ëach with a chërry and garnish with finëly choppëd chocolatë or sprinklës. Storë in an airtight containër in rëfrigërator, allow to rëst at room tëmpëraturë about 20 minutës bëforë sërving.
- Rëcipë Sourcë: cakë portion adaptëd from Cook's Illustratëd via Brown ëyëd Bakër
Source : cookingclassy.com