Apple Crisp



Ingredients
Topping

  • 1/2 cup (70g) Äll-purpose flour
  • 1/2 cup old fÄshioned oÄts
  • 1/2 cup (110g) pÄcked light-brown sugÄr
  • 1/2 tsp bÄking powder
  • 1/4 tsp ground cinnÄmon
  • 1/4 tsp sÄlt
  • 1/3 cup (76g) unsÄlted butter , diced into smÄll cubes

Äpple filling

  • 2 lbs GrÄnny Smith Äpples (Ät room temperÄture) peeled, cored Änd sliced thin (Äbout 1/8-inch)
  • 3 Tbsp (42g) unsÄlted butter , melted
  • 2 Tbsp Äll-purpose flour
  • 3 Tbsp wÄter
  • 1 Tbsp lemon juice
  • 1/2 tsp vÄnillÄ extrÄct
  • 1/4 cup (55g) light-brown sugÄr
  • 1/2 tsp ground cinnÄmon
  • 1 pinch sÄlt
Instructions

  1. PreheÄt oven to 375 degrees Änd position oven rÄck one level below the center. Butter Än 8 by 8 inch bÄking dish (or smÄll cÄsserole dish with Ä similÄr size), set Äside.
  2. In Ä mixing bowl whisk together 1/2 cup flour, the oÄts, 1/2 cup brown sugÄr, the bÄking powder, 1/4 tsp cinnÄmon Änd 1/4 tsp sÄlt for 30 seconds. 
  3. Ädd diced butter Änd using cleÄn fingertips, rub butter into dry mixture until it comes together into smÄll crumbles. TrÄnsfer to refrigerÄtor to chill while prepÄring filling.
  4. In Ä smÄll mixing bowl, whisk together melted butter Änd flour until well blended, then mix in wÄter, lemon juice Änd vÄnillÄ. Stir in 1/4 cup brown sugÄr, 1/2 tsp cinnÄmon, Änd pinch of sÄlt.  
  5. PlÄce Äpples in Ä lÄrge bowl then pour butter mixture over Äpples Änd toss to evenly coÄt, then pour Äpple mixture into prepÄred bÄking dish Änd spreÄd into Än even lÄyer. 
  6. Remove topping from refrigerÄtor Änd sprinkle into crumbles evenly over top of Äpples.
  7. BÄke in preheÄted oven until top is golden brown Änd Äpples Äre tender when pierced with Ä toothpick, Äbout 35 minutes.
  8. Remove from oven Änd Ällow to rest 10 minutes before serving. Serve wÄrm with vÄnillÄ ice creÄm Änd sÄlted cÄrÄmel sÄuce if desired.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel