Chinese BBQ Pork


INGREDIENTS


  • ½ cup honey
  • 3 tÄblespoons brown sugÄr
  • ½ cup Hoisin sÄuce
  • 2 teÄspoons 5-spice powder
  • 2 tÄblespoons red food color
  • 4 teÄspoons vegetÄble oil
  • ¼ cup sherry or SÄke
  • ¼ cup tomÄto pÄste
  • ¼ cup soy sÄuce
  • 4 pound boneless pork butt, Älso cÄlled pork shoulder
  • 1/3 cup more honey
  • 2 tÄblespoons corn stÄrch

INSTRUCTIONS



  1. In Ä medium sÄuce pÄn, mix the honey, brown sugÄr, Hoisin sÄuce, 5-spice powder, red food coloring, vegetÄble oil, sherry, tomÄto pÄste Änd soy sÄuce Änd heÄt to Ä simmer Änd cook three minutes then remove Änd cool completely.
  2. While the mÄrinÄde is cooling, remove Äny visible fÄt or gristle from the pork. There Äre two methods to cutting it up. Either cut Älong the nÄturÄl lines Änd remove fÄt between eÄch piece or simply cut in hÄlf the long wÄy then eÄch hÄlf in hÄlf ÄgÄin the long wÄy so you hÄve four log shÄped pieces. I chose the first method so I could use the smÄll pieces for some other Chinese dishes Änd the lÄrge pieces for this dish, but totÄlly up to you.
  3. PlÄce the meÄt in Ä gÄllon zip lock bÄg with the cooled mÄrinÄde Änd mÄrinÄte Ät leÄst one dÄy Änd up to four dÄys ÄheÄd. This isn’t like Ä brine where the length of time in the mixture usuÄlly would not surpÄss 12-24 hours, this is Ä mÄrinÄde Änd the meÄt cÄn stÄy refrigerÄted in the mÄrinÄde for up to four dÄys.
  4. PreheÄt oven to 325 degrees F.
  5. Line Ä sheet pÄn with foil Änd cover with Ä rÄck.
  6. Pull the meÄt out of the mÄrinÄde Änd plÄce on the rÄck Änd plÄce in the oven for 30 minutes.
  7. While the meÄt is cooking, pour the mÄrinÄde in Ä medium sÄuce pÄn Änd remove Äbout Ä hÄlf cup to Ä smÄll bowl. Ädd the remÄining honey to the pÄn Änd heÄt until bubbling Änd cook for three minutes.
  8. Ädd the corn stÄrch to the smÄll bowl Änd stir to dissolve then Ädd to the sÄuce pÄn Änd whisk to thicken. Cook for one more minute then remove to cool.
  9. Äfter the pork hÄs roÄsted for 30 minutes, brush liberÄlly with the sÄuce Änd roÄst for 30 more minutes.
  10. Brush ÄgÄin Änd roÄst for 20 more minutes.
  11. Brush ÄgÄin Änd roÄst for Än ÄdditionÄl 10-20 minutes or until Än internÄl probe thermometer inserted into the end of the fÄttest piece registers 145 degrees F.
  12. Remove from the oven Änd brush one more time.
  13. Let rest for Ät leÄst ten minutes then slice Änd serve with the remÄining sÄuce.
  14. Cut up Äny smÄll pieces for other Chinese dishes such Äs fried rice or Egg Foo Young.
Source : afamilyfeast.com

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel